top of page

Pilates Mat

Το Pilates Μat είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά σώμα και πνεύμα σε άριστη κατάσταση, βασιζόμενο σε ένα σύστημα κινητικότητας και ενδυνάμωσης. Σμιλεύει τον κορμό και βελτιώνει την ευελιξία.

Foster

CORE STABILITY

Cultivate

MIND - BODY CONNECTION

Enhance

FLEXIBILITY & CONTROL

Τι είναι το PILATES MAT;

Αυτή η προπόνηση περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις που εκτελούνται σε ένα χαλάκι χωρίς να απαιτείται εξοπλισμός, δίνοντας έμφαση στις ελεγχόμενες, ακριβείς κινήσεις για να εμπλακούν και να δυναμώσουν οι μύες του κορμού και να προωθήσουν την καλύτερη στάση του σώματος. Ένα δυναμικό μάθημα που ενδυναμώνει τους μύες και βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμών. Δίνει έμφαση στη σύνδεση μεταξύ νου και σώματος, προάγοντας την ενσυνειδητότητα και την επίγνωση στις κινήσεις του σώματος. Το Pilates, είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά σώμα και πνεύμα σε άριστη κατάσταση, βασιζόμενο σε ένα σύστημα ασκήσεων διατάσεων και ενδυνάμωσης, το οποίο εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε από τον, Ελληνογερμανικής καταγωγής, Joseph Η. Pilates (1880-1967). Ο Joseph Pilates, πίστευε ότι η σωματική και ψυχική υγεία είναι αλληλένδετες, γι’ αυτό και η μέθοδος Pilates, είναι μια σωματική και ψυχική προπόνηση. Η μέθοδος αυτή, επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία , τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και τη συγκέντρωση. Συμπεριλαμβάνεται στα ολιστικά προγράμματα εκγύμνασης και αποτελείται από ασκήσεις ακριβείας, οι οποίες επικεντρώνονται στην τεχνική και τον έλεγχο της επανάληψης. Με τη μέθοδο Pilates επιτυγχάνετε ευλυγισία των μυών, συμμετρική στάση του σώματος, έλεγχο της αναπνοής, ενδυνάμωση των κοιλιακών και του κορμού γενικότερα, σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης, μεγαλύτερο εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Μέσω της άσκησης Pilates μπορεί να επιτευχθεί αυξημένη ευελιξία και βελτιωμένη κινητικότητα. Με έμφαση στις σωστές αναπνοές, στη σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης, στη συγκέντρωση και στην ομαλή ροή της κίνησης, έρχεστε σε αρμονία με το σώμα σας. Στην πραγματικότητα μαθαίνετε πώς να ελέγχετε την κάθε κίνησή του! Όσον αφορά τα διανοητικά οφέλη, η μέθοδος Pilates, μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της ψυχικής ηρεμίας, στη μείωση του stress και του άγχους, αλλά και στην τόνωση του οργανισμού προσφέροντας περισσότερη ενέργεια.

Καλλιεργήστε τη δύναμή σας και τη σύνδεση μυαλού-σώματος

Το Pilates Mat χρησιμοποιεί μόνο ένα χαλάκι και το σώμα σας, καθιστώντας το μια προπόνηση εξαιρετικά προσιτή και χωρίς εξοπλισμό. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ελεγχόμενες κινήσεις, ακριβής ευθυγράμμιση του κορμού και έμφαση στον έλεγχο της αναπνοής.

ΟΦΕΛΗ

  • Απόκτηση ευλυγισίας & μυϊκής δύναμης

  • Βελτίωση στάσης σώματος

  • Έλεγχος της αναπνοής

  • Ενδυνάμωση της σπουνδυλικής στήλης & του κορμού

  • Σύνδεση μεταξύ νου & σώματος

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ;

Επικεντρωθείτε στην κυριαρχία των ελεγχόμενων και ακριβών κινήσεων, καθώς αποτελούν την ουσία του Pilates Mat. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αναπτύξετε τη δύναμη και την ευελιξία που χρειάζονται για ορισμένες ασκήσεις, γι' αυτό να είστε υπομονετικοί και συνεπείς. Ως αρχάριοι, καλό είναι να ξεκινήσετε με εισαγωγικά μαθήματα ή για να χτίσετε μια γερή βάση. Αυξήστε σταδιακά την ένταση και την πολυπλοκότητα των ασκήσεων καθώς προχωράτε. Το Pilates Mat είναι κατάλληλο για άτομα διαφόρων επιπέδων φυσικής κατάστασης και μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Να θυμάστε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι απλώς μια φυσική προπόνηση. Τρέφει επίσης τη σύνδεση μεταξύ του σώματος και του μυαλού σας, προάγοντας τη χαλάρωση και την επίγνωση. Με αφοσίωση και συνέπεια, θα δείτε αξιοσημείωτες αλλαγές στη δύναμη του σας, την ευελιξία και τη συνολική ευεξία σας, δημιουργώντας μια ισορροπημένη εκδοχή του εαυτού σας.

bottom of page